Suomi
Gamereactor
ennakot
Fe

Fe

Zoink Games on työstänyt peliään jo kahden vuoden ajan. Gamereactor pääsi testaamaan nykykuntoa Tukholmassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Electronic Artsin Tukholman toimistossa Fe-peliä esitteli Zoink Gamesin Andreas Beijer. Heti alussa pelaajan eteen piirtyy kauniisti piirretty metsämaisema. Fe-pelin ideana on toimia Fe-oliona, joka muistuttaa hieman ketun, marsun ja kissan ristisiitosta. Metsää saa tutkia oman mielensä mukaan, ja tarkoituksena on poistaa "hiljaiset". Nämä pelottavat hyönteiset tulevat vastaan erilaisissa kokoluokissa ja muodoissa. Hiljaiset ovat ottaneet metsän asukit valtaansa, ja tehneet näin metsästä tyystin hiljaisen. Beijerin mukaan peli on saanut innoituksensa lapsuuden kokemuksista. Useat mukana olevat pelinkehittäjät muistavat leikkineensä lapsena metsässä, jolloin oli tärkeää tutkia jokainen kivenkolo. Tästä on saatu Fe-pelin idea antaa mahdollisuus tutkia metsää haluamallaan tavalla, ja päättää mihin mennä.

Lyhyen esittelyn jälkeen pääsin itse pelaamaan: ensin Switchillä, ja myöhemmin PS4:llä. Joy-conin avulla liikkuessa törmää pian metsässä peuraan. Seurattaessa on oltava rauhallinen, sillä liian nopeasti seuratessa eläin huomaa asian ja luikkii karkuun. Riittävän lähelle päästyä peuralle voi puhua. Tämä tapahtui painamalla ZR-nappia ja kallistamalla Switchiä eteenpäin: mitä suurempi kulma, sitä korkeammalta Fe "laulaa". Peuran vastattua Fe onkin äkkiä sidottu eläimeen köyden ja kahden pallon kanssa. Näitä säädetään liikuttelemalla Switchiä eri kulmissa. Oikean asennon löydyttyä opitaan peuran kieli, ja näin peli pääsee etenemään.

Puhuminen tapahtuu laulamalla. Yllä olevan sapluunan toistamalla eläimen löytymisen jälkeen pääsee tämän kanssa puheisiin. Erilaisten elikoiden löytäminen tietenkin edellyttää maaston tutkimista. Sama pätee myös kasveihin. Myöhemmin pelatessani PS4-versiolla pääsin tutustumaan kasveihin. Kanssakäynnin tuloksena saa siitepölyä, joka on käytännössä käsikranaatti. Näitä voi sitten heitellä häkkien päälle, joihin "hiljaiset" ovat vanginneet eläimiä. Vapautan kokeeksi yhden poikkeuksellisen suuren peuran (siis todella ison).

FeFeFe
Tämä on mainos:

Elikon selkään päästäkseen on kiivettävä puuhun, odotettava oikeaa hetkeä ja hypättävä kiinni peuran jaloissa kasvaviin puihin. Toimintoa suorittaessa musiikki yltyy intensiivisemmäksi, ja kehittäjät ovat kuulemma erityisesti panostaneet musiikkiin tunnelman luojana. Vaikutuksen teki se, miten sujuva peli on sekä Switchillä että tavallisella PS4:llä.

Vietin aikaa kummankin version parissa ehkä puolen tunnin ajan. Graafinen ulkoasu on hyvin erottuva, ja se muistuttaa hieman pelejä Firewatch ja Ori and the Blind Forest. Tekijöiden mukaan myös graafinen tyyli on innoittunut lapsuuden kokemuksista. Pelissä vaaraa lähestyttäessä ruutu muuttuu punaisemmaksi, ja vaaraan etäisyyden ottaminen palauttaa näkymän normaaliksi sinisen sävyiseksi.

Väreillä saa myös vinkkiä ympäristöstä. Vuorovaikutettavat kohteet ovat yleensä kirkkaasti väritettyjä, tai vaihtoehtoisesti niiden ääriviivat ovat valoisia. Beijerin mukaan pelinkehitys kokonaisuudessaan on ollut vaikeaa, eikä hän yksilöinyt mitään tiettyä työn osa-aluetta muita haastavammaksi. Yhtiön aiemmissa peleissä painopiste on ollut tarinalla, ja tämä vaati ajattelutavan muutosta Fe-peliä suunniteltaessa.

Kehittäjien mukaan Fe-peli on jo miltei valmis. Syytä onkin, sillä julkaisun on määrä tapahtua 16. helmikuuta.

Tämä on mainos:
FeFe
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
FeScore

Fe

ARVIO. Kirjoittaja Kim Orremark

Tunnelmalliset metsät ja mukavat laulutuokiot nousevat positiivisesti esiin hieman merkityksettömäksi jäävästä pelistä.

0
GR Livessä tänään Fe

GR Livessä tänään Fe

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Perjantain kunniaksi GR Livessä pelataan kahden tunnin ajan uutukaista Fe-peliä, jonka ennakon voi lukea täällä. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00...

0
Fe on tarinaaltaan 7-8 tunnin mittainen

Fe on tarinaaltaan 7-8 tunnin mittainen

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Fe on Zoink Gamesin tulossa oleva tarinavetoinen seikkailu. Peli julkistettiin jo vuonna 2015, jolloin se keräsi runsaasti huomiota. Julkaisun on viimeinkin määrä...

0
Fe julkaistaan helmikuun puolivälissä

Fe julkaistaan helmikuun puolivälissä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Eilen Nintendo julkaisi verkossa Direct Mini -lähetyksen, jossa varmistui kauniin Fe-pelin tulo niin Switchille, PC:lle, PS4:lle kuin Xbox Onellekin 16. helmikuuta. Zoink...



Ladataan seuraavaa sisältöä