Suomi
Gamereactor
ennakot
Assassin's Creed Origins

Assassin's Creed Origins - Curse of the Pharaohs

Ennakkokatsauksessa toinen merkittävä lisäosa Ubisoftin egyptiläisseikkailuun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Pelien kestoa voidaan pidentää monella tavalla julkaisun jälkeen, mutta viime aikojen kalabaliikit ovat entistä selvemmin polarisoineet näkemystä hyvistä ja huonoista keinoista. Vaikka Assassin's Creed Origins ei ole täysin immuuni mikromaksukikkailuille, on se kuitenkin valinnut suhteellisen perinteisen tavan saada pelaajat palaamaan pariinsa pääpelin jälkeenkin. Ensimmäinen lisäosa, The Hidden Ones, oli jo mukavan kokoinen paketti, eikä ensivilkaisu seuraavaan lisäriin anna olettaa, että peliä oltaisiin lyömässä läskiksi tälläkään kertaa.

Molemmissa lisäosissa noudatetaan klassisia käytänteitä. Ne sijoittuvat pääjuonen ulkopuolelle ja laajentavat kuvaa päähahmo Bayekista. Ne eivät myöskään tyydy lisäämään vain satunnaisia tehtäviä, varusteita tai kilpailuja, vaan kartoittavat kokonaan uusia alueita, kertovat tuoreita tarinoita ja lisäävät nippeleitä myös pelin kykypuuhun. Näin lisäosia voi hyvällä syyllä kutsua aidoiksi laajennuksiksi itse pääpeliin. Isot ja selkeästi hinnoitellut kokonaisuudet luovat virkistävää kontrastia "game as a service" -trendille, joka keskittyy pienissä erissä kerrytettävään jatkuvaan rahavirtaan.

Olimmekin innoissamme, kun Ubisoft kutsui meidät tsekkaamaan Curse of the Pharaohsia.

Tämä on mainos:

Monet odottivat Assassin's Creed Originsilta mytologista kuvausta Egyptistä. Ubisoft piti tarinan kuitenkin melko realistisena ja keskittyi ihmisten - ei jumalien välisiin - konflikteihin. Seuraava lisäosa on poikkeus. Curse of the Pharaohs on ottamassa mytologisempaa näkökulmaa, mikä tekee siitä uskoakseni sitäkin kiinnostavamman. Tarina vie muinaisen Egyptin pääkaupunkiin Thebaan ja sen lähistöllä sijaitsevaan Kuninkaiden laaksoon. Tutkittavana on kokonaan uusi seutu, joka koostuu viidestä alueesta. Jo ensiaskeleilla tulee selväksi, että teema on pääpeliä mielikuvituksellisempi, sillä vastaan tulee kummituksia, demoneja ja jumalallisia olentoja. Luovia vapauksia on siis otettu.

Suunta muistuttaa itse asiassa Far Cry 5:stä, Ubisoftin toisesta hittipelistä, joka laajenee ruraaleilta juuriltaan aina Marsiin asti. Tässä tapauksessa yliluonnolliset piirteet eivät kuitenkaan tee Bayekin tehtävää tunnistamattomaksi pääpeliin hullaantuneille faneille. Hän on edelleen assassiini. Bayek on Thebassa tasatakseen puntit vanhan ystävänsä kanssa, jolle on suuressa velassa. Toisin sanoen: assassiini tekee sitä mitä assassiini tekee, ja vaikka tarina heittää muutaman mytologisen voltin, pelikokemus sinänsä on suurelta osin samaa kauraa - sekä hyvässä että pahassa.

Assassin's Creed Origins

Curse of the Pharaohs lisää muutaman uuden taidon jo valmiiksi vaikuttavaan kykypuuhun, mutta pelin pelaaminen tapahtuu tehtävien suorittamisen, tuntemattomien paikkojen katsastuksen, taisteluun liittymisen ja uusien varusteiden löytämisen osalta niin kuin aina ennenkin. Paranormaaleja pomovastustajia esiintyy isommissa asutuskeskittymissä kuitenkin melko taajaan tahtiin, ja pelaajan on kukistettava nämä ennen kuin ne ehtivät surmaamaan liikaa siviilejä. Pomotaistelut ovat haastavia ja pistävät Bayekin kyvyt kovemmalle koetukselle kuin oikeastaan mikään muu aiemmin.

Tämä on mainos:

Pelimaailman toteutus hivelee silmiä, ja sen läpi matkaa mielikseen. Vaikka Theba ja sitä ympäröivät alueet eivät ole kokonsa puolesta valtavan suuria, ne ovat sitäkin vaihtelevampia. Tarkkasilmäiselle pelaajalle riittää ihmeteltävää kahmalokaupalla.

Curse of the Pharaohs näyttää antavan mytologisen säväyksen Bayekin egyptiläisseikkailulle, mutta pelillisesti se ei silti poikkea merkittävästi juuriltaan. The Hidden Ones -lisärin tavoin se onkin melko suoraviivainen tarjous Assassin's Creed Originsin ystäville; jos pääpeli maistuu, lisärillä kokemukseen saa lisää pituutta - uhraamatta sen kauneutta tai kiinnostavuutta.

Lisäosa julkaistaan 6. maaliskuuta.

Assassin's Creed Origins
Assassin's Creed Origins

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
PS Storen kesäale alkoi nyt!

PS Storen kesäale alkoi nyt!

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sony on ilmoittanut, että Playstation Storen kesäale on alkanut. Mukavasti alennettuun hintaan digitaalisina latauksina irtoaa muun muassa Horizon Zero Dawn, Star Wars...

0
PS Storen pääsiäismyynnit käynnissä

PS Storen pääsiäismyynnit käynnissä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Pääsiäiseen liittyy kaikenlaisia perinteitä, joista yhdeksi voidaan lukea videopelien alennuskampanjat. Playstation Blog ilmoitti jo jokunen päivä sitten, että PS Storen...



Ladataan seuraavaa sisältöä