Suomi
Gamereactor
ennakot
Bloodstained: Ritual of the Night

Bloodstained: Ritual of the Night

505 Games nappasi Gamereactorin mukaansa Lontoon sykkeeseen. Vaikka vampyyrejä ei kaduilla kohdatukaan, kaksipäisen hirviön sain joka tapauksessa nujertaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Castlevania-fanit ovat joutuneet odottamaan piinaavan pitkän aikaa Bloodstained: Ritual of the Nightin julkaisua. Malttamattomuuden syy on selvä: vaikuttaahan teos niin yli 20-vuotiaan sarjan kuin suunnittelija Kohi Igarashin tietotaidon huipennukselta. Vuoden 2018 toukokuussa julkaistu maistiainen Curse of the Moon viihdytti aikansa, mutta varsinaista pääruokaa esitteli julkaisija 505 Gamesin Rezzed-tapahtumassa Lontoossa.

Tarinan syövereihin ei demon perusteella ollut vielä asiaa, sillä testiversion kerrottiin sijoittuvan pelin puolivälin hujakoille. Noin lyhykäisyydessään Ritual of the Night seuraa päähenkilö Miriamia, jonka ohjaksissa vaelletaan linnan käytävillä ja saleissa ehtaan Metroidvania-henkeen. Osa alueista on genrelle tyypillisesti lukossa, kunnes muualta aukeaa Miriamille uusia kykyjä käyttöön. Onneksi pienoiskartta pitää kirjaa paikoista, sillä karttaa kipitetään uusien taitojen kartuttua milloin mihinkin suuntaan.

Lyhyt pulahdus Yön rituaaleihin ei esitellyt paljoakaan eestaas juoksemista, vaan kartan avustama suuntavainu osoitti jatkuvasti yksiselitteisen oikeaan suuntaan. Hoksottimet täytyy silti pitää tarkkana, sillä niin eteenpäin loikkiminen kuin salatut alueet aarteineenkin vaativat jatkuvasti keskittymistä. Jemmatuista kätköistä paljastuu parannusjuomien lisäksi erilaisia materiaaleja, mutta näiden tarkoitus jäi vielä epäselväksi. Jo lyhyt demo kuitenkin täytti varustereppua melkoisen ripeään tahtiin.

Ritual of the Night tuntuu ja näyttää ehdalta Castlevanialta, joskin ulkoasua on ehostettu nykyaikaan. Meno on käytännössä 2,5D-toimintaa, sillä vaikka Miriam ja viholliset toimivat kolmiulotteisesti, hahmot kipittävät 2D-kuvakulmasta tarkasteltuna. Toiminta ei kuitenkaan missään vaiheessa tunnu yhtä simppeliltä kuin sivusta kuvatut pelit yleensä. Kentät ovat yksityiskohtaisia ja kompleksisia kokonaisuuksia, jotka osaavat myös leikitellä kuvakulmalla. Esimerkiksi kierreportaiden kipuaminen tuo mukavan lisämausteen kaksiulotteiseen liikkumiseen.

Tämä on mainos:

Yksityiskohtien määrä näkyy myös Miriamissa, vihollisissa sekä maisemissa, joista paistaa läpi mielikuvituksellinen tyyli. Murheenkryynejä ovat niin ruudulle värejä heittävät viholliset, kömpelöt ritarit kuin kimppuun käyvät maalaukset. Kaikki esteet tuovat etenemiseen oman lisähaasteen ja -mausteen.

Bloodstained: Ritual of the NightBloodstained: Ritual of the NightBloodstained: Ritual of the NightBloodstained: Ritual of the Night

Miekkaileva Miriam hallitsee aseensa, mutta Bloodstainedin jokainen vihollinen tuntuu yhtä kaikki haasteelta ja taktiselta valinnalta. Mähinät vaativat tasapainottelua vimmaisen hyökkäämisen sekä toisaalta terveyttä säästävän puolustuskannan välillä. Rauhallinen pelisilmä on avain voittoon, sillä päätön säntääminen takaa pikaisen kuoleman. Sitä paitsi lentävien vihollisten tiputtaminen taivaalta vaatii tarkkaa tähtäämistä.

Mukana on myös erikoishyökkäyksiä, jotka käyttävät terveysmittarin alla olevaa palkkia. Siinä missä yksi voimaisku raivaa edessä seisovat viholliset höyryjunan lailla, toinen viskoo ammuksia laajemmalle alueelle. Varsinaisessa pelissä on ymmärtääkseni vielä lisääkin erikoisiskuja, mutta se on jo selvää, että näiden käyttäminen on erityisesti pomotaisteluissa äärimmäisen tärkeää. Muutoin demon sisältämä mittelö kaksipäisen lohikäärmeen kanssa olisikin jäänyt surulliseksi yritykseksi. Latinkia on siis syytä säästää hetkiin, jolloin liskon molemmat päät pyrkivät ansoittamaan Miriamin tukalaan välikköön puristuksiin!

Tämä on mainos:

Lohikäärmetaiston kauneus sekä haaste on sen luonteessa, sillä voitto vaatii raa'an voiman lisäksi myös oikein ajoitettua pomppimista sekä tarkkaa väistelyä. Kunhan raivokkaiden hyökkäyksien alta pääsee maltilla pakoon, tarjoutuu Miriamille mahdollisuuksia heiluttaa miekkaansa sopivissa väleissä kohti ylvästä vihollistaan.

Lyhyt maistiainen tarjosi vain tiiviin läpikatsauksen Bloodstained: Ritual of the Nightiin, mutta samalla se osoittautui palkitsevan toiminnan ja komeiden puitteidensa ansiosta vaikuttavalta. Ennen kaikkea teos kuitenkin tuntuu Castlevanialta. Rankkasateiden ja synkkien käytävien parissa viilettäminen muistuttaa suuresti Igarashin aiempia luomuksia, enkä malta odottaa loppuvuodesta ilmestyvän täysimittaisen seikkailun pariin syöksymistä.

Bloodstained: Ritual of the NightBloodstained: Ritual of the Night
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä