Suomi
Gamereactor
ennakot
Borderlands 3

Borderlands 3

Gamereactor pääsi pelaamaan Los Angelesissa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Borderlands 3 julkistettiin PAX East -tapahtumassa aiemmin tänä vuonna. Oli jo aikakin, sillä edellinen peli saatiin vuonna 2012 PS3:lle ja Xbox 360:lle. Borderlands 3 julkaistaan 13. syyskuuta PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Gamereactor sai kutsun paikan päälle Los Angelesiin pelaamaan peliä kolmen tunnin ajaksi.

Pelatussa osiossa kohdattiin voimakas Siren Amara, jolle teki nopeasti tuttavuutta Commander Claptrap yhtä hurmaavana kuin aina ennenkin. Ohjauksen perusteiden opiskelun jälkeen Amaran on määrä hiippailla sisään Children of the Vault -kultin tukikohtaan yhdessä Claptrapin kanssa. Kultti on siitä mielenkiintoinen, että se innoittuu kahdesta uudesta pahiksesta, jotka puolestaan innoittuvat suoratoistajista ("live-screamers"). Iskulauseena heillä on "don't forget to like, comment and obey". Pahiskaksikko on Calypso-kaksoset Tyreen ja Troy. Kultin jäsenet näkevät kaksoset jumalina, joiden synnynoikeutena ovat kautta universumin levinneet vaultit. Pelaaja on toisaalta vault hunter, joten moinen kaksosten touhu ei käy päinsä. Amara liittyy Crimson Raiders -joukkioon, jota johtaa vanha tuttu Borderlands-veteraani Lilith.

On selvää, että erilaisiin aseisiin on uhrattu vielä enemmän ajatusta kuin sarjan aiemmissa osissa. Useissa pyssyissä on mukana vaihtoehtoinen tulitustila, kuten kertatulen vaihtaminen pursketuleksi tai jopa patruunan elementaalivahingon muuttaminen. Toinen tussari saattaa antaa perusammukseksi kranaatin, ja vaihtoehtoisena taas hakeutuvat luodit. Suosikkini oli kivääri, joka latauksen aikana viskataan eteen. Pyssy kasvattaa sitten jalat ja ryhtyy ampumaan joka suuntaan. Erilaisia aseita on luvattu olevan tarjolla paljon.

Mukana on uusittu loot-järjestelmä. Muutos on tehty sen vuoksi, ettei yksi pelaaja voi kerätä kaikkia aseita vain itselleen muiden nenän edestä. Noin käytännössä kaikille co-op-pelaajille on omat loot-roinansa. Tämä pätee myös siihen, että putoava tavara on oikealla tasolla suhteessa pelaajan omaan tasoon.

Tämä on mainos:

Kavereiden kanssa pelaaminen ei ole pakollista, ja yksinkin rymyäminen onnistuu. Kavereiden kanssa pelaaminen luonnistuu niin jaetulla ruudulla kuin verkossakin. Yhdessä pelaamista en valitettavasti päässyt itse testaamaan. Odotetusti kavereiden kanssa pelaaminen on se tapa, jolla Borderlands 3:sta saa eniten irti. Erilaiset hahmoluokat voi rakentaa niin, että ne pelaavat kykyjensä puolesta yhteen ja niin edelleen.

Borderlands 3Borderlands 3Borderlands 3

Alussa mainitulla Amaralla on toki käytössään myös useita hauskoja erikoiskykyjä. Amaralla on kaikkiaan kolme erilaista kykypuuta, joista kullakin on oma "ultimate"-kykynsä päivityksineen. Yksi Sirenin kyky on aiemmista peleistä tuttu pallo, joka sitoo poloisen pahiksen hetkeksi avuttomana ilmaan. Kykypuun keinojen avaaminen ja päivittäminen avaa mahdollisuuksia uusien kykyjen avaamiseen ja päivittämiseen. Osa kyvyistä on passiivisesti koko ajan käytössä, mutta osaa pitää aktiivisesti käyttää. Taistelut tuntuvat erittäin sujuvilta, ja vauhtia riittää. Liikkua pitää, sillä suojien läpi voi ampua, ja ympäristöä käyttää hyväkseen pahiksia vastaan esimerkiksi ampumalla rikki tynnyreitä ja putkien venttiileitä.

Borderlands 3:ssa tulee olemaan oma keskusmaailmansa, joka leijailee avaruudessa. Sanctuary 3 on massiivisen kokoinen avaruusalus, jossa tavataan niin uusia kuin vanhojakin ystäviä, ja toki otetaan vastaan uusia tehtäviä. Borderlands 3:ssa matkataan erilaisissa aurinkokunnissa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten monia näitä paikkoja on.

Tämä on mainos:

Ympäristöt ovat avaruusmatkustamisen ansiosta varsin vaihtelevia. Pääsin näkemään cyberpunkin tunnelmaa neonväreissä, laakeaa autiomaata, teknologisia tehtaita ja pyhiä lähetysstudioita. Planeetalla kulkiessa pääsevät oikeuksiinsa ajoneuvoilla tehtävät taistelut. Tietysti tehtäviä on niin pää- kuin sivusorttiakin.

Borderlands 3
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä