Suomi
Gamereactor
ennakot
Wii Sports Resort

Wii Sports Resort

Nintendo kehittää Wiin ohjattavuutta uuden Wii Motion Plus -ohjainlisäosan avulla, ja mikä olisi parempi tapa saattaa tieto tarkemmasta ohjauksesta pelikansan tietouteen kuin Wii Sportsin jatko-osa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Wii Sports oli eittämättä yksi Wiin menestyksen avaimista. Helposti omaksuttava urheilupeli oli täydellinen konsolin ominaisuuksien esittelypeli, ja koska Wii Sports tuli länsimaissa konsolin mukana, ei eri lajien vähyydestäkään voinut nostaa isoa metakkaa.

Jatko-osa Wii Sports Resort heittää pelaajan (kirjaimellisesti, ja vieläpä lentokoneesta) trooppiselle saarella, jolla riittää harrastusmahdollisuuksia. Lajivalikoima on kasvanut melkoisesti, ja nyt mukana on tuttujen golfin ja keilailun lisäksi esimerkiksi jousiammuntaa, miekkailua, pöytätennistä, koripalloa, pyöräilyä ja moottoriurheilua sekä vesillä että ilmassa.

Lajivalikoiman kasvamisesta huolimatta suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin uuteen ohjaimen lisäosaan. Wii Motion Plus (WMP) -palikkaa ei juuri huomaa kapulaa heilutellessaan. Suojamuoviin upotettu lisäosa sujahtaa ohjainkortsun ohessa wiimoten päälle näpsäkästi, ja nunchuck-lisäohjaimenkin saa liitettyä helposti WMP-palikan alla olevaan paikkaan.

Parhaimmillaan ohjaus on hyvinkin tarkkaa, mutta liian nopeat liikkeet tuntuvat sotkevan WMP:n kalibroinnin. Etenkin pöytätenniksessä ongelmaksi muodostui vinoon sojottava maila, joka teki rystylyönneistä mahdottomia. Ilmeisesti myös Nintendo on huomannut tämän ongelman, sillä ohjaimen saa useimmissa lajeissa kalibroitua uudestaan osoittamalla keskelle ruutua ja painamalla ristiohjaimesta alaspäin.

Tämä on mainos:

Osa lajeista oli huomattavasti hauskempia kuin muut. Etenkin koripallon kolmoskisa tulee olemaan taatusti Wii-talouksissa paljon tahkottu laji. Allekirjoittanut nakkasi 30 mahdollisesta pisteestä 25 juuri ennen testitilaisuudesta lähtöä, ja maahantuojan edustajat jäivät kuumeisesti petraamaan omaa 24 pisteen ennätystään. Pistekilpailu jatkuu eittämättä niin pitkään, kunnes joku saavuttaa maksimipisteet, minkä jälkeen kisaillaan nopeimmasta ajasta.

Mario & Sonic at the Olympic Gamesin lajien parhaimmistoon kuulunut jousiammunta sujuu sekin WMP:n avustuksella huomattavasti paremmin ja nopeammin. Sen sijaan miekkailussa olisi parannettavaa etenkin torjunnan osalta.

Kaiken kaikkiaan Wii Sports Resort on huomattavasti kattavampi urheilupelipaketti kuin Wii Sports. Testattu E3-koodi lienee melko lailla valmis, mutta pientä hienosäätöä kaipaisi joidenkin lajien ohjaukseen. Realismin riemuvoittoa on turha odottaa, mutta moninpeli-iltamiin Wii Sports Resort istunee kuin mummo bingoon.

Wii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports Resort
Wii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports Resort
Wii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports Resort
Wii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports ResortWii Sports Resort

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Wii Sports ResortScore

Wii Sports Resort

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Wii Sports Resort on parhaimmillaan loistavaa ja huonoimmillaankin varsin mainiota koko perheen miniurheilua.

2
Wii Sports Resort

Wii Sports Resort

ENNAKKO. Kirjoittaja Jyri Paavilainen

Wii-urheilu monipuolistuu, kun Wii Sports Resort ja mukana tuleva Wii Motion Plus -kapula saapuvat heinäkuussa.



Ladataan seuraavaa sisältöä