Suomi
Gamereactor
ennakot
The Elder Scrolls Online: Greymoor

The Elder Scrolls Online: Greymoor

Nyt metsästetään noitia maan alla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ
The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor

Zenimax Online Studios kutsui Gamereactorin pelaamaan The Elder Scrolls Onlinea Saksassa. Maailma meni kuitenkin kiinni koronaviruksen vuoksi, joten ennakkoon päästettiin pelaamaan yksityisellä palvelimella. Gamereactor ehti siis kokeilla muutaman päivän ajan menoa noitien, ihmissusien ja vampyyrien kanssa.

Koko vuoden kestävä tarina The Elder Scrolls Onlinessa on nimeltään The Black Heart of Skyrim, ja pääosuus kerrotaan lisäosassa Greymoor. Tarina sijoittuu melkein 1000 vuotta ennen The Elder Scrolls V: Skyrimia lumiseen ja vuoristoiseen maisemaan. Mukana ovat tunnetut paikat Solitude, Morthal ja Blackreach. Pelaajat kohtaavat mahtavan vampyyriprinssin, joka aikoo tuottaa kaamean katastrofin Skyrimille.

Tämä on mainos:

Julkaisijan mukaan Greymoor tarjoaa uutta pelattavaa yli 30 tuntia. Osa maasta on joutunut punaisen usvan eli Harrowstormin alle, joka muuttaa ihmiset sieluttomiksi zombeiksi. Tähän kaikkeen liittyvät myös kummalliset taikaympyrät, mutta Skyrimin kuningas ei vain näe mitään vaaraa olevan tulossa. Pelaajien on siis otettava tilanne omiin käsiin, ja hoidettava homma kotiin. Mukana kulkee Lyris Titanborn, joka on ollut mukana The Elder Scrolls Onlinen alusta asti.

The Elder Scrolls Online: Greymoor
The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor

The Elder Scrolls V:n Dawnguard-laajennuksesta pitäneet, ja yleensäkin Tamrielin yliluonnollisesta puolesta kiinnostuneet tulevat olemaan uudesta laajennuksesta mielissään. Kuten ennenkin, Greymooria tukee kaikkiaan kolme laajennusta. Maaliskuun päivitys lisäsi mukaan Harrowstormin, ja käynnisti The Black Heart of Skyrimin. Julkaisijan mukaan ne kaksi muuta laajennusta julkaistaan elokuussa ja marraskuussa. Näin Greymoor-jakso saatetaan päätökseen.

Tämä on mainos:

Greymoorissa on päätarinan ohella muutakin tekemistä. Kyne's Aegis haastaa 12 pelaajaa päihittämään jättimäisen merihirviön, tulossa on uusia satunnaisia world event -tapahtumia, ja taitoja on luvassa uusi kattaus. Isompi päivitys lisää mukaan vampyyrin ja ihmissuden kyvyt, jotka on sidottu pelin oikeusjärjestykseen. Näitä kykyjä jos julkisesti käyttää, perii paha.

En ehtinyt näkemään aarteenmetsästystä, jonka perässä kuljetaan Skyrimia ristiin rastiin ja kaivetaan kuoppia maahan. Pelin ohjaaja Rich Lambert koetti parhaansa mukaan havainnollistaa ominaisuutta, mutta se oli vaikeaa ilman mahdollisuutta nähdä aarteenmetsästystä toiminnassa. Mukana on kaksi minipeliä, joiden suorittaminen vaaditaan palkinnon saamiseen. Ensin on Match-3-pulma, jossa suoriutuminen määrittää etsintäalueen säteen koon. Sitten on löydettävä se varsinainen kaivuualue, johon aarteet on piilotettu. Löytymisen jälkeen esineet on varovaisesti kaivettava ylös, ja edessä on siksi vielä yksi minipeli. Lambertin mukaan kyseessä on kokonaisuus, jossa "Battleship meets Minesweeper" eli laivanupotus kohtaa miinaharavan. Palkinnoksi saa sitten uusia emoteja, ratsuja, musiikkilootia, mystisiä esineitä ja niin edelleen.

Tämän aarteenetsinnän lopullinen toimivuus on vielä toteamatta, mutta ainakin uusi arkeologin "buildi" tekee etsimisen helpommaksi. Jos kokonaisuus toimii, tarjoaa se mukavaa lisätekemistä iänikuisten luolastojen ohella varsinkin yksin pelaaville.

The Elder Scrolls Online: Greymoor
The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor

Toistaiseksi näkemäni perusteella parasta on uusi kartta, eli siis Western Skyrim. 60% alueesta on maanpinnan yläpuolella. Toisin sanoen 40% ajasta kannattaa varautua olemaan maan alla Blackreachin sopukoita tutkien. Skyrimin pelaajat muistavat alueen muun muassa Dwemerin raunioista ja valoa hohtavista meduusamaisista puista. Greymoorissa näihin maisemiin päästään palaamaan, joka tarjoaa jotain ihan uutta verrattuna muihin The Elder Scrolls Onlinen maisemiin.

Vaikka ei olisikaan vampyyrien ja ihmissusien fani, tarjoilee Greymoor riittävästi uutta sisältöä. Osa tehtävistä ottaa omalla tavallaan ilon irti tummasävyisestä tunnelmasta. Harmillisesti aarteenetsintä jäi vielä hämäräksi, joten sen toimivuudesta ei vielä voi sanoa mitään varmaa. Kokonaisuutena uusi sisältö ei tuntunut lainkaan vanhan kierrätykseltä. Tämä on ongelma, joka on vaivannut monia muita MMORPG-pelejä.

Menossa on juuri nyt TESO Free Play -tapahtuma aina 13. huhtikuuta saakka. Jos siis The Elder Scrolls Online on jäänyt kokeilematta, nyt sen voi hyvin tehdä. Se The Elder Scrolls Online: Greymoor julkaistaan 18. toukokuuta PC:lle ja Macille. Xbox Onella ja PS4:llä pelit alkavat sitten 2. kesäkuuta.

The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä