Suomi
Gamereactor
ennakot
Colin McRae: Dirt 2

Dirt 2

Mainetta ja mammonaa esimerkiksi oivallisella GRID -rata-autoilupelillä kerännyt Codemastersin tiimi jatkaa suosikkiaiheensa parissa. Tällä kertaa previkoitavaksi saapui varsin mukiinmenevän Colin McRae's Dirt:in jatko-osa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pakoputken pauketta kuunnellaan GRID:istä poiketen pääasiallisesti soran ja hiekan rapistessa ralliauton eri variaatioiden alla. Radat on siroteltu ympäri maailman eri kolkkia, vaihdellen esimulkaisuversiossa Etelä-Amerikan aavikkokisoista Kroatian koukeroiseen rallipätkään. Kisoissa ajetaan pelimuodosta riippuen yhdessä läjässä, letkassa tai ihan yksin kelloa vastaan. Muut kuskitkaan eivät ole mitään mattimeikäläisiä, vaan maailmankuuluja motoristeja. Kylkeä pääsee kolistelemaan esimerkiksi Travis Pastranan ja Dave Mirran kanssa.

Colin McRae: Dirt 2

Ennakkoversion perusteella paketti on erittäin hyvin kasassa muutamaa pientä yksityiskohtaa lukuun ottamatta. Autot käyttäytyvät alustan ja tyyppinsä mukaan uskottavasti, vaikka täydelliseen simulaatioon ei mennäkään. Jos GRID:n välimalli realismin ja hauskuuden kanssa toimi, tulet pitämään tästäkin. Yhteislähdöissä autot kolisevat toisiaan vasten odotetusti, ja sisältävät kaiken sen massan jota voisi kuvitellakin. Jos seinämä tai kivi löytää tiensä auton keulaan liian pikaisesti, kelaustoiminnolla voi ottaa suoraksi menneen kurvin uudestaan. Vaikeustasoa kiristettäessä uudelleenyrityksen määrä pienenee.

Dirt 2 on nätti kuin sika ja sen serkut pienenä. Autot ovat äärimmäisen tarkkaan mallinnettu niin ulkoa kuin sisältäkin, ja yksityiskohtaisuus jatkuu radan puolelle. Kiitosta ansaitsee myös äänimaailma. Etenkin auton sisältä pelattuna kaikki alustaan ropisevat kivet ja vieressä jylläävä vastustajan motti tuovat peliin rutkasti immersiota. Pieniä graafisia bugeja lukuun ottamatta homma toimi jo nyt tasaisella ruudunpäivityksellä kovissakin rytinöissä.

Tämä on mainos:
Colin McRae: Dirt 2

Kauneusvirheitä peliin on näillä näkymin hiipinyt kaksi. GRID esitteli varsin erikoisen valikkoratkaisun, mutta teki sen käytettävyyden ehdoilla. Dirt 2:ssa on yritetty hävittää perinteisen käyttöliittymän valikot kokonaan, mutta homma on livahtanut hieman kankean puolelle. Toinen nootti tulee kisojen epätasaisesta vaikeustasosta. Osa kisoista on Serious -vaikeustasolla (vastaa normaalia vaikeustasoa) läpäistävissä ykköspalkintopallilla ensimmäisellä tai viimeistään toisella yrityksellä. Ralli taas osoittautui valehtelematta yli tusinan uusintayrityksen ja parhaimmillaan neljännen sijan kanssa vähintäänkin haasteelliseksi. Asia on kuitenkin helposti korjattavissa pienellä säätämisellä lopulliseen versioon.

Kakkosliasta jäi hyvä, hiekkainen maku suuhun. Ajaminen on hauskaa, ja tasapaino todellisuuden ja pelin kanssa toimii. Erilaisia kisoja on lukuisia, ja peli on toteutettu ammattitaitoisesti sen kaikilla osa-alueilla. Ei tästä voi olla tykkäämättä.

Colin McRae: Dirt 2Colin McRae: Dirt 2Colin McRae: Dirt 2Colin McRae: Dirt 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Colin McRae: Dirt 2Score

Colin McRae: Dirt 2

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Matti oppi, että raparalli voi olla hauskaa. Loistava ajotuntuma, hienot ympäristöt ja yleinen fiilis pitävät ratin äärellä vielä pitkään.

4
Dirt 2

Dirt 2

ENNAKKO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Matti kokeili, miltä komeasti mallattujen kaarojen ja rouheasti pohjaan ropisevan soran yhdistelmä maistuu toisella kerralla.



Ladataan seuraavaa sisältöä