Suomi
Gamereactor
ennakot
Command & Conquer Remastered Collection

Command & Conquer Remastered Collection

Paranneltu tuulahdus sieltä kultaiselta 90-luvulta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Monelle reaaliaikastrategiapelien ystävälle Command & Conquer on pyhä lehmä. Westwood Studiosin Dune II loi pohjan, mutta se ensimmäinen Command & Conquer: Tiberian Dawn vasta räjäytti pankin. Pelin vaikutukset tuntuvat vielä tänäkin päivänä.

Vuotta myöhemmin Westwood rakensi jo ennestään vankalle pohjalle Red Alertin, jossa oli mukana karttaeditori. Samalla ihmisten näyttelemien välivideoiden hassuttelu lähti aivan uusiin sfääreihin. Tietty hyväntahtoinen kieli poskessa tekeminen on aina kuulunut Command & Conquerin maailmaan. Ajan kuluessa sarja jäi kuitenkin unohduksiin.

Uusintaversioiden ja remasterointien aikakaudella ei ole yllättävää, että myös C&C tekee paluun. EA:n Jim Vessella kertoi Gamereactorille, mitä parannellun version tehnyt Petroglyph on saanut aikaan Command & Conquer Remastered Collectionissa.

Tämä on mainos:
Command & Conquer Remastered CollectionCommand & Conquer Remastered CollectionCommand & Conquer Remastered Collection

Command & Conquer Remastered Collection sisältää remasteroidut versiot sarjan kahdesta ensimmäisestä pelistä Tiberian Dawn ja Red Alert. Mikromaksuja ei ole lainkaan, ja kokoelma julkaistaan PC:lle 5. kesäkuuta. Hintaa on pari kymppiä, ja saataville peli tulee sekä Steamissa että Originissa. Pelaajilta on kysytty vinkkejä ja mielipiteitä projektin alusta saakka, ja Vessellan mukaan prosessi on ollut kaksisuuntaista ja antoisaa. Esimerkiksi bändi The Tiberian Sons tekee kokoelmaan musiikkia. Pelin kansikuvataide on sekin yhden pelaajan tekemä.

Moninpeli on tehty kokonaan uusiksi, samoin kuin pelin käyttöliittymä. Lisäksi mukana on oma bonusgalleria, jossa on sisältöä niin sanotusti kulissien takaa. Itse peli kuitenkin näyttää ja kuulostaa siltä kuin pitääkin.

Näin uusittua pelattavuutta vanhasta suosikistani eli Command & Conquer: Red Alertista HD-tasoisena. Yksinpelikampanjassa voi pelata sekä vanhalla ulkoasulla että uusitulla ulkonäöllä. Musiikki ja äänitehosteet on nekin remasteroitu, ja seitsemän tuntia Frank Klepackin sävelmiä on päivitetty. Lisäksi mukana on 12 ennen kuulematonta kappaletta.

Tämä on mainos:

Demo puolestaan alkoi Red Alertin alusta, ja sain kuulla, että alkuperäisen pelin lähdekoodia käytettiin remasteroinnin pohjana. Nyt näkymää voi zoomailla niin halutessaan, jolloin taistelukentästä saa paremman kuvan. Vanha tuttu tunnelma on edelleen läsnä, mutta pieniä uudistuksia on tehty melkein kaikilla osa-alueilla.

Command & Conquer Remastered CollectionCommand & Conquer Remastered CollectionCommand & Conquer Remastered Collection

Uuden käyttöliittymän ohella pelin aloitusruutu on tehty uusiksi, ja moninpelimatsin jälkeen pelaajille tarjoillaan hieman tilastoa siitä, miten meni. Itse peliin on koko sivupalkki tehty uusiksi. Nopeat paikat on 18 eri toiminnolle, ja toki mahdollisuus hotkey-napeille. Räjähdyksien aikoihin on myös kajottu. Esimerkiksi ydinposautus kestää kauemmin, jotta sen vaikutus tuntuisi painokkaampana.

Mukana on uusia mahdollisuuksia, kuten kyky muuttaa pelin tempoa ja mahdollisuus valita vasemman hiiren napin ja oikean napin välillä (legacy & modern). Moninpeli on kuitenkin säilynyt pelattavuutensa osalta hyvinkin samanlaisena.

Command & Conquer Remastered CollectionCommand & Conquer Remastered Collection

Red Alertin demon jälkeen oli vuorossa katsoa sitä alkuperäistä Tiberian Dawnia. Kaikki tehtävät ja laajennukset ovat mukana. Valikkoruutu seurailee pelaajan edistymistä tilastoja kertoen, ja mukana ovat myös ensi kertaa PC:llä Nintendo 64 ja Playstation 1 -konsoleille julkaistut tehtävät. Tiberian Dawn hyödyntää myös Red Alertin vaikeustasovalikkoa, samoin kuin neljän pelaajan Skirmish-pelaamista.

Ihmisten näyttelemiä välivideoita on niitäkin toki paranneltu. Kokoelmalla on mukana ainoastaan remasteroidut välivideot, ei lainkaan niitä alkuperäisiä pikselimössöjä. Kulissien takainen materiaali aukeaa pelaamisen kuluessa, ja luvassa on kaikkiaan neljä tuntia katseltavaa.

Modituki on niin ikään tulossa, sillä kokoelmassa on mukana karttaeditori. Tästä kuitenkin luvattiin kertoa lisää myöhemmin. Mahdollinen lisäsisältö, e-urheilupanostus ja niin edelleen määrittyvät sen mukaan, miten suuren suosion kokoelma saavuttaa. Julkaisu tapahtuu 5. kesäkuuta.

Command & Conquer Remastered CollectionCommand & Conquer Remastered CollectionCommand & Conquer Remastered CollectionCommand & Conquer Remastered Collection
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Command & Conquerin Kane on palannut

Command & Conquerin Kane on palannut

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Command & Conquer Remastered Collection on ulkona, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Kane-pahiksena muistettava Joe Kucan on palannut rooliinsa, ja toki tästä on...



Ladataan seuraavaa sisältöä