Suomi
Gamereactor
ennakot
Door Kickers 2: Task Force North

Door Kickers 2: Task Force North

Alpha, go! Taktisen räiskintäpelin Door Kickersin toinen osa valloittaa Early Access -tilassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Door Kickers on vuonna 2014 julkaistu puolitosiaikainen SWAT-tiimeistä kertova toimintapeli. Kyseessä on parasta synkronoitua erikoisjoukkotoimintaa sitten Rainbow Six -sarjan pelien. Nyt jatko-osa Door Kickers 2 siirtyy poliisitoiminnasta sotilasoperaatioihin Lähi-itään. Toimiva, vaikkakin kooltaan rajattu paketti, on nyt tarjolla Steamin ennakkojulkaisuna Early Access -tilassa.

Ovenpotkijat koostuu kasasta melko pieniä tehtäviä, joissa erikoisjoukkojen tulee tyypillisesti rynnäköidä rakennukseen pelastaakseen panttivangit, kaapatakseen henkilön tai ihan vain eliminoidakseen kaikki. Vaikka tehtävän voi läpäistä onnistuneesti jopa kymmenessä sekunnissa, menee suunnitteluun ja lukuisiin uudelleenyrityksiin käytännössä paljon enemmän aikaa.

Toiminta kuvataan yläperspektiivistä. Koko kartta on kerralla nähtävissä, mutta tarkat vihollisten sijainnit ovat sodan sumun kätköissä - ainoastaan kommandojen näköpiirissä olevat alueet näkyvät tarkasti. Koska vastustajien sijoituspaikat arvotaan jokaisella uudelleenyrityskerralla, on oikeaoppinen jokaisen nurkan ja oven taakse kurkkiminen tärkeää, mikäli ei halua saada kuulaa selkäänsä.

Tämä on mainos:
Door Kickers 2: Task Force NorthDoor Kickers 2: Task Force North

Tehtävä käynnistyy suunnitteluvaiheella, jossa valitaan tehtävään osallistujat, heidän varusteensa ja aloituspaikkansa. Sotilaiden lukumäärä ja mahdolliset aloituspaikat ovat rajoitettuja. Valintojen jälkeen itse toiminta alkaa taukotilassa, jonka käyttö on koko pelin ideana. Joukkojen liikkeet, ovien avaamiset, kranaattien heitot ja muut toiminnot valmistellaan taukotilan vallitessa.

Painamalla välilyöntiä toiminta räjähtää käyntiin. Joukot lähtevät liikkeelle, murtavat oven ja heittävät sokaisukranaatin ennen syöksymistä sisään aseet laulaen. Kun muualla rynnäköivät huomaavat ensimmäistä huonetta kohti johtavan oven olevan auki, on aika iskeä peli takaisin taukotilaan ja muuttaa suunnitelmaa. Taukotilassa kaikki suunnitelmat voi muuttaa lennosta, ja vaihtaa yhden sotilaan tähtäämään kohti uutta mahdollista uhkaa.

Juuri tällaisen yllättävyyden ja satunnaisuuden vuoksi koko tehtävää ei kannata välttämättä suunnitella alusta loppuun, vaikka se onkin mahdollista. Helmuth von Moltke vanhemman viisaus pitää edelleen paikkansa: yksikään suunnitelma ei selviä viholliskosketuksesta. Vaikka alkuperäinen suunnitelma säilyy tehtävän uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, saattaa olla järkevintä valmistella rynnäkköä vain ensimmäisen huoneen verran, ja luovia lopputehtävä tilanteen mukaan.

Tämä on mainos:
Door Kickers 2: Task Force NorthDoor Kickers 2: Task Force North

Käytännössä komentojen suunnittelu toimii erittäin sulavasti. Joukkojen kulkureitti määrätään raahaamalla hiiren vasemmalla painikkeella, ja oikealla painikkeella avautuu lista erilaisista toiminnoista oven potkaisusta varusteiden käyttämiseen. Toiminnot voi myös tahdistaa samanaikaisiksi rynnäkkökomentojen avulla. Tuntuu todella komealta, kun "Alpha, go!" -komennon myötä kolme ovea potkaistaan kerralla auki eri puolilla rakennusta.

Tällä hetkellä varusteita ovat lähinnä erilaiset kranaatit sekä ovien ja seinien auki räjäyttämiseen käytettävät paukut. Lopullisessa versiossa tarvikkeita tulee luultavasti tarjolle lisää, mutta jo nyt ne tarjoavat melkoisesti taktisia vaihtoehtoja. Viholliset voi yllättää esimerkiksi samanaikaisella rynnäköllä ovesta, ikkunasta ja seinän läpi räjäyttämällä.

Missään nimessä kyseessä ei ole helppo peli, sillä vaikka viholliset kukistuvat luodista tai kahdesta, koskee sama myös omia joukkoja. Järjestelmä on armollinen, sillä tehtävän voi läpäistä jopa yhdellä henkihieverissä olevalla sotilaalla, mutta tällöin täysiä tähtiä on turha odottaa. Kuolema ei ole myöskään lopullinen, vaan kokeneet sotilaat ovat jatkossakin käytössä - ainoastaan kokemusta ei kerry kuolleille.

Door Kickers 2: Task Force NorthDoor Kickers 2: Task Force North

Joukkojen keräämä kokemus johtaa parempaan reaktionopeuteen ja tarkkuuteen. Nämä ovat tarpeen vaikeammissa tehtävissä, sillä kaikkein vihreimmillä joukoilla ne voivat olla melkoisia koettelemuksia. Läpäistyistä tehtävistä kertyviä tähtiä käytetään parempien varusteiden ostamiseen.

Door Kickers 2: Task Force North on sopivasti tasapainotettu peli, joka vaatii paljon opettelua, mutta se ei ole myöskään epäreilun vaikea. Harvaa tehtävää on mahdollista läpäistä ensimmäisellä yrityksellä, sillä kenttien optimaalisen rynnäköintijärjestyksen oppiminen kannattaa tehdä yrityksen ja erehdyksen kautta. Lopulta sopiva järjestys löytyy, ja tehtävä menee tyylikkäästi sukkana sisään ilman omia uhreja.

Sisältömäärien puolesta lopullisessa versiossa on luvattu olevan pelattavaa valtaisia määriä. Door Kickers 2 tukee modeja, joten uusia tehtäviä ja variaatioita on tarjolla luultavasti niin paljon kuin jaksaa pelata.

Door Kickers 2: Task Force NorthDoor Kickers 2: Task Force North

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä