Suomi
Gamereactor
ennakot
Fracked

Fracked

Trailerinsa puolesta Fracked vaikuttaa olevan yksi vuoden lupaavimmista VR-kokemuksista. Ossi kokeili demoa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Fracked

Trailerinsa puolesta Fracked vaikuttaa olevan yksi vuoden lupaavimmista VR-kokemuksista. Menevää toimintaa ja vaarallisia tilanteita tarjoava agenttiseikkailu tipahti käsiini demon muodossa, joka toimii sopivana maistiaisena tulevasta pelistä.

Koska kyseessä on vain demo, ei sen parissa turhia aikailla. Silmistä kuvattu peli heittää pelaajan suoraan korkean vuoren huipulle sukset jalassa ja tavoitteena on lasketella vuorta alas määränpäähän. Vain Move-kapulat ohjaimeksi hyväksyvässä Frackedissa laskettelua ohjataan päätä kallistelemalla ja sauvoin varustetuilla käsillä ei ole oudosti minkäänlaista virkaa mäenlaskun aikana. Jännitystä menoon tuo yllättävä lumivyöry mutta itseäni enemmän alkoi hermostuttamaan alati huononeva pahoinvointini. Vauhdikas mäenlasku lopetetaan epäselvään animaation pätkään, joka vielä keskeytetään häiritsevän pitkällä lataustauolla.

Kun sukset saadaan potkaistua jaloista, alkaa perinteinen ammuskeluosion läpikäyminen. Tyypillisen vapaan liikkumisen yhteydessä kääntyily tapahtuu asteittainen. Pelaaja voi Move-kapulakäsin tarttua pintoihin ja vetää itseään suojaan, mikä tosin toimintana jäi hieman epäselväksi ja epäkäytännölliseksi. Positiivisena lisäyksenä monia reittejä määränpäähän tarjoavista kentistä löytyy virtuaalikäsille myös paljon kädensijoja kiipeilyä varten, mikä monipuolistaa liikkumista kivasti. Aseita ei demossa ole käytettäväksi kuin normaali käsiase ja sarjatulta suoltava konepistooli. Realistisuutta toimintaan tuo aseiden ammusten loppumisen myötä lippaiden vaihto ja käsin tehtävät lataukset.

Tämä on mainos:

Fracked näyttää kuin suoraan sarjakuvan sivuilta repäistyltä. Niin sanottu Toonshade-tekniikka luo pelille kivan omaperäisen piirretyn ilmeen tussatuin reunuksin, mikä istuu kivasti virtuaalimaailmaan. Koska demo ei käynyt tarinaa läpi, epäselväksi jää, miksi vastaantulevat viholliset näyttävät kummallisille ja vuotavat purppuraa verta. Myös tyylikkäät bensatynnyriräjähdykset vesittyvät roihahtaessa häiritsevällä viiveellä osumasta ja vieläpä hitaasti. Pelin kokonaisilme on kuitenkin näyttävä ja ennen kaikkea piristävän erilainen valtavirrasta. Vaikka playstation 4 Pro:lla peli rullaa moitteetta, jouduin pitämään lyhyen demon aikana lukuisia taukoja pahan olon puskiessa iholle harva se hetki. Myös lataustauot venähtivät huomiota herättävän pitkiksi.

Ääniefektit eivät juuri kiinnittäneet huomiotani konepistoolin hauskaa röpötystä lukuunottamatta. Hahmojen käymät keskustelut on kirjoitettu varsin kliseiseen malliin ja ääninäyttely jää sen myötä kovin tyhjäksi ja pinnalliseksi löpinäksi. Musiikki on tarkoituksella jätetty taustalle ja kierrätyksellään sen tavoite on ainoastaan korostaa tunnelmaa. Geneerisellä sähkökitaroinnilla ei kuitenkaan ole itseeni kuin negatiivista vaikutusta.

Frackedissa tuntuisi olevan kaikki palaset laadukkaan ja hauskan virtuaaliräiskinnän aikaansaamiseksi. Silti oloni oli kokemuksen pohjalta varsin ontto. Yleinen tunnelma oli kauttaaltaan kovin sielutonta ja toiminta tyhjän oloista. Teknisesti homma toki pelaa kohtuullisen hyvin. Virtuaalinen ammuskelu on aina hauskaa puuhaa, eikä myöskään pidä unohtaa, että noin puolen tunnin mittainen demo pelistä ei yksinkertaisesti voi antaa täyttä kattausta pelin potentiaalista. Silti, odotukseni Frackedia kohtaan laski kummasti verrattuna siihen mitä se oli aikoinaan trailerin nähtyäni.

Fracked
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
FrackedScore

Fracked

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Keskinkertaista virtuaalitoimintaa James Bondin hengessä

0
Fracked

Fracked

ENNAKKO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Trailerinsa puolesta Fracked vaikuttaa olevan yksi vuoden lupaavimmista VR-kokemuksista. Ossi kokeili demoa.



Ladataan seuraavaa sisältöä