Suomi
Gamereactor
ennakot
Marvel's Guardians of the Galaxy

Marvel's Guardians of the Galaxy, vielä kerran ennakossa

Gamereactor pääsi näkemään viidennen Chapterin ennen pelin lokakuista julkaisua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Marvelin pelit ovat menneisyydessä olleet selvästi joko hittejä tai huteja. Pelaajille on tietenkin annettu mahtava Spider-Man-kaksikko Insomniac Gamesilta, mutta toisaalta taas Marvel's Avengers ja Ultimate Alliance 3 eivät ole onnistuneet täyttämään niille asetettuja odotuksia. Sen sijaan Guardians of the Galaxy näyttää olevan laadullisesti sitä, mitä ehkä on odotettukin. Ainakin sen perusteella, mitä tunnin mittainen ennakko viidennen Chapterin parissa vaikuttaa.

Viidennessä Chapterissä joukko on jo pulassa. Huima sakko on lätkäisty, ja on mentävä läheiseen Nova Corpsin tukikohtaan hoitamaan loput velasta. Perillä yleensä raskaasti aseistettu tukikohta on kokonaan tyhjä, joten jotain on selvästi tapahtunut. Pian löytyykin violettina hohtavia Nova Corpsin jäseniä, jotka ovat ampuneet lukuisia omiaan. On siis pelaajan tehtävänä hoitaa uhka pois ja samalla selvittää, mistä moinen käytös johtuu.

Näkemäni lyhyt pätkä tarinaa onnistui herättämään kiinnostuksen. Mitä Guardians-joukko teki saadakseen isot sakot? Mikä otti hallintaansa Nova Corpsin joukkoja? Ja miksi Guardiansin jäsenet suhtautuvat toisiinsa vihamielisesti? Ennakkomaistiaisen tarjoaminen keskeltä peliä vaikuttaa oudolta, mutta ehkä tarkoitus olikin juuri herättää kysymyksiä.

Tämä on mainos:

Mukavaa oli huomata sekin, että tarina tarjoaa pelaajalle valinnanvapautta. Kohtasin pelaamisen aikana Nova Corpsin kypärän. Tämän löydön pystyi joko ohittamaan tai hyödyntämään yrittäen ottaa sen avulla kontaktia sotilaisiin. Valitsin koettaa hyödyntää kypärää, ja jouduin väijytykseen. Jos olisi jättänyt kypärän huomiotta, olisin itse saanut tehdyksi väijytyksen. Pelissä pitäisi olla runsaasti vastaavia valintoja, mutta lopuksi peli kuitenkin saavuttaa kaikilla valinnoilla saman lopputuloksen.

Eidos Montréal on ottanut vapauksia, ja tehnyt muutoksia henkilöhahmojen taustatarinoihin. Tekijät ovat luoneet kokonaisen levyllisen materiaalia fiktiiviselle bändille Star-Lord, joka siis innoitti Quillin supersankarin nimen ja useat hänen ajattelumalleistaan. Lisäksi mukana on runsaasti valinnaista dialogia, joka syventää jokaisen joukon jäsenen taustaa. Tähän sisältöön pääsee käsiksi tutkimalla esineitä heidän huoneissaan Milanossa.

Taisteluissa pelataan yksinomaan Star-Lordilla, mutta muille voi osoittaa erikoishyökkäyksiä. Erikoiskyvyt voi yhdistää muiden kanssa tuottaen tulokseksi isosti vahinkoa. Mutta niissä on myös mittava cooldown-aika, joten keinoja on käytettävä viisaasti. Esimerkiksi Rocketilla on räjähtävä isolle alueelle vahinkoa tekevä hyökkäys, Groot voi sitoa pahikset paikoilleen juurillaan ja Drax voi syöksyä päin pahiksia kahdella veitsellään. Mukana on myös erityisiä ympäristöön sidottuja hyökkäyksiä, joita voivat suorittaa vain tietyt henkilöhahmot. Drax voi esimerkiksi heittää räjähtäviä tynnyreitä.

Marvel's Guardians of the GalaxyMarvel's Guardians of the Galaxy
Tämä on mainos:

Jokaisella Guardianilla on oma kykypuunsa, ja uusista opittavista kyvyistä neljä voi olla yhtä aikaa käytössä. Niin ikään Star-Lordin kykyjä voi päivittää, ja uusia avata keräämällä roinaa ja käymällä työpisteellä, jossa Rocket laittaa tuulemaan. Esimerkiksi yksi avaamani kyky antoi kyvyn "skannata" vihollisia niiden heikon kohdan tunnistamiseksi, ja toisen avulla pystyi leijumaan ilmassa pidemmän aikaa. Kehittäjien mukaan päivitykset ovat vapaaehtoisia, eikä vain tarinaan keskittyviä rangaista niiden käyttämättä jättämisestä.

Oman lisänsä taisteluihin tuo Huddle System, jolla motivoidaan omia liittolaisia 1980-luvun laulujen voimin. Pelaajan on luettava eri jäsenten reaktioita ja pääteltävä, antaako repliikin tunnelman kohottamiseksi vaiko laskea liian korkealle kohonnutta itsetuntoa alemmaksi. Menestyksellisesti suoriutuminen nostaa kaatuneen joukkuetoverin taas ylös, ja nollaa niin sanotut cooldown-ajat kaikille kyvyille. Osittainen onnistuminen palkitsee vain Star-Lordin itsensä, eikä siis ole läheskään yhtä tehokas. Koin pelimekaniikan erittäin onnistuneeksi, sillä se liittää yhteen kaksi tämän sarjan keskeistä piirrettä: huumorin ja musiikin hyödyntämisen.

Taistojen kuluessa kerätään Momentumia, jonka jälkeen voi sitten kytkeä päälle oikea-aikaista nappien painelua vaativat QTE-jaksot. Taistossa pelaajan suoritusta jatkuvasti arvioidaan, ja Momentumia kertyy tekemällä monipuolisia tekniikoita ja onnistumalla erilaisissa hyökkäysyhdistelmissä moitteetta. Yhdessä tällaisessa QTE-jaksossa Rocket loikkasi ison pahiksen selkään kytkien kilven pois päältä. Näin toki pahis jäi haavoittuvaiseksi jatkohyökkäyksille. On sanottava, että oikea-aikaista nappien painelua vaativat QTE-jaksot tuntuvat nykyaikana jo aikansa eläneiltä. Oli silti kiinnostavaa nähdä, miten niiden vaikutus vaihteli tilanteesta riippuen.

Kenttäsuunnittelun osalta pelaaminen on melko lineaarista edeten ennalta määrätystä tilanteesta toiseen. Toisin sanoen siis maailmaa ei tutkita vapaasti. Nova Corpsin tukikohdassa oli kourallinen pulmatehtäviä, joiden ratkominen edellyttää oikean Guardian-hahmon valintaa. Nämä osuudet olivat kaikkein vähiten mieleeni, sillä ne tuntuivat keinotekoisilta lisätekemiseltä sen sijaan, että kyse olisi kokonaisuuteen saumatta sopivasta tekemisestä.

Lokakuussa sitten lopulta nähdään, miten edustava kokonaisuutta ajatellen testaamani Chapter 5 lopulta on. Tuntuma on kuitenkin positiivinen. Eidos Montréal näyttää tavoittaneen sarjalle ominaisen huumorin ja tunnelman, ja lisäksi he ovat tehneet tarinaan omia pieniä lisäyksiään. Taisteluissa on oma strategian elementtinsä, ja Huddle System on erikoinen ja hauska. Marvel's Guardians of the Galaxy julkaistaan 26. lokakuuta Nintendo Switchille, PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle).

Marvel's Guardians of the GalaxyMarvel's Guardians of the Galaxy
Marvel's Guardians of the Galaxy
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Marvel's Guardians of the GalaxyScore

Marvel's Guardians of the Galaxy

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Marvel's Guardians of the Galaxyssa on kaikkea sitä, mitä Marvel Avengers -pelin ja Guardians of the Galaxy 2 -elokuvan olisi pitänyt olla



Ladataan seuraavaa sisältöä