Suomi
Gamereactor
laitearviot

Corsair K95 Platinum RGB XT (MX Speed)

"Kohti täydellisyyttä ja sen yli!"

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Corsair Vengeance K95 on yksi pitkäikäisimmistä mekaanisista näppäimistöistä, jonka voi edelleen ostaa markkinoilta. Tämä vuonna 2013 julkaistu näppäimistö sai vuoden julkaisunsa jälkeen RGB-LED-variantin ja 2017 RGB-autuutta laajennettiin entisestään, kun julkaisuvuorossa oli K95 Platinum, johon lisättiin takareunan RGB-valonauha. Platinumin siivellä kytkintarjonta laajentui alkuperäisestä Cherry MX Redistä MX Speediin, Browniin ja Blue-variantteihin.

Nyt testattu Corsair K95 Platinum RGB XT -nimihirviö on saman K95-jatkumon äskettäin julkaistu 2020 iteraatio. XT-versioon on lisätty WSAD-pelureille muutama vaihdettava, kestävämpi PBT-muovinen kaksikerrosmuovinäppäinhattu.

Mustan näppäimistön yläpinta on harjattua alumiinia, rannetuki mielyttävän pehmeää, hengittävää muovia ja kokonaisuus pöydällä koottuna erittäin jämäkkä. Rannetuki vaikuttaa kiinnittäessä pykälän heiveröiseltä, mutta käytössä asiaa ei huomaa mitenkään. Rannetuki ei heilu milliäkään mihinkään suuntaan.

Paksu ja erittäin tukevan oloisen USB-kaapelin kiinnittämällä synkkyys kaikkoaa, ja RGB-juhla ottaa painikeparatiisista vallan. USB-virransyöttöä varten mukana on mahdollisuus kiinnittää näppäimistö kahdella USB-liittimellä koneeseen, jolloin näppäimistön taakse sijoitetusta USB-portista lataa vaikka puhelinta.

Tämä on mainos:

Kytkinten alle sijoitetut RGB-LEDit ovat erittäin hyvin aseteltuja eivätkä pääse loistamaan silmään edes pienellä kurkkimisella. Funktionäppäinten yläpuolella olevat mediapainikkeet sekä laadukkaan oloinen äänenvoimakkuuden säädin on sijoiteltu ensiluokkaisesti. Ne näkyvät hyvin myös taaksepäin tuoliin nojaillessa. Hienona lisäominaisuutena vasemmasta laidasta Windows-painikkeen poiskytkentäpainikkeessa on erillinen merkkivalosa.

Corsair K95 Platinum RGB XT (MX Speed)Corsair K95 Platinum RGB XT (MX Speed)

Testiyksilön Cherry MX Speed -kytkimet ovat painallusvastukseltaan lineaarisia, ja 45g vastuksella hyvin kevyitä painaa. Erikoisuutena muihin kytkimiin nähden nämä rekisteröivät painalluksen jo hyvin pienen painalluksen myötä, sillä rekisteröintiin tarvitaan vain 1,2mm painallus. Raskassormiselle hutipainalluksia saattaa syntyä, mutta pienillä pianistinkäsilläni niin kirjoittaminen kuin pelaaminen on osottautunut suureksi nautinnoksi. Kokonaisuudessaan kirjoitusergonomia rannetuen kanssa on ensiluokkainen. Ranteet ovat juuri sopivassa kulmassa näppäinkorokejalat ylös nostamalla.

Standardin näppäinasettelun suurena ystävänä Corsairin makropainikkeiden vasemman reunan asettelu aiheutti ensin epäröivän huokauksen. Tuska hälveni kuitenkin nopeasti näppäimistöä käyttäessä. Toisin kuin monella kilpailijalla, näppäimistössä on jätetty tarpeeksi ilmaa normaalisti vasemmaisimpaan reunaan sijoitettujen ESC-, Tab-, Caps Lock, Shift- ja Control-rivin painikkeiden vasemmalle puolelle. Noin sentin raon jälkeen makronappulat nousevat alumiinista ylöspäin, mutta loistavana lisänä painikkeet ovat selkeästi eri värisiä, eri pintatekstuurilla varustettuja ja kaiken lisäksi muotoiltuja vasemmasta reunasta kohotetuiksi, joten harhapainalluksia ESCin kanssa ei sattunut kertaakaan. On toki mahdollista, että aikaisempien makronäppäimistöjen kanssa tapahtuneet hutipainallukset ovat opettaneet miestä matkassa.

Tämä on mainos:

iCue-sovellus on yksi parhaista testaamistani näppäinohjelmistoista. Se on yksinkertainen käyttää, selkeä, ei kaatunut tai tökkinyt testijakson aikana eikä sitä luonnollisesti tarvitse käyttää, jos LEDien tuunaaminen mielikuvituksen rajoissa ei kiinnosta tai makropainikkeita ei tahdo käyttää. Esiasennettuja valaisuohjelmia oli omaan tarpeeseen täysin riittävästi, joiden hallitsemiseen on oma mediapainikkeensa. Streamaajat saavat lisäarvoa entisestään Elgato Stream Deck -sovelluksen v4.5 version myötä, johon on lisätty sisäänrakennettu tuki K95 Platinum RGB XT:n kanssa, jolloin makropainikkeet saa entistä vaivattomammin streamauksen tueksi.

Lippulaivanäppäimistö ei ole halpa, mutta on ehdottomasti jokaisen euron arvoinen. Kahden vuoden takuulla olevan näppäimistön hinnat sijoittuvat kirjoitushetkellä kotimaisissa liikkeissä noin 200-230 euron välimaastoon. Näppäimistön kirjoitustuntuma on hyvin erilainen aikaisemmin testattujen täyden kympin näppisten kanssa, joten parasta haluavan ostajan kannattaa selvittää tarkasti mikä näppäimistöistä sopii itselle parhaiten (Razer Huntsman & Razer Huntsman Elite, Cherry MX Board 6.0).

Miinuksia näppäimistöstä joutuu hakemalla hakemaan. MX Speed -kytkimet ovat hyvin herkkiä ja jakavat mielipiteitä, mutta näppäimistö on tarjolla myös sinisin ja ruskein kytkimin, joten tästä on vaikea sakottaa. Pienenä kauneusvirheenä USB-kaapeli on kiinteää sorttia, joten mahdollisen kaapelivian koittaessa saattaa takuuajan umpeuduttua olla uuden näppäimistön hankinnan paikka.

Tästä huolimatta Corsair K95 Platinum RGB XT:tä ei voi kuin suositella kahden peukun saattelemana. Tämä on paras koskaan testaamani näppäimistö ja korvaa pöydältä Razer Huntsman Eliten. Gamereactor suosittelee!

Corsair K95 Platinum RGB XT (MX Speed)Corsair K95 Platinum RGB XT (MX Speed)
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Jämäkkä ja vakaa rakenne, näppäintuntuma, äänenvoimakkuuden säädin ja mediapainikkeet, rannetuki, sovellustuki, makropainikkeiden sijoittelu ja muotoilu
-
Herkät Cherry MX Speed -kytkimet eivät välttämättä sovi raskassormisille, kiinteä USB-kaapeli
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä