Suomi
Gamereactor
laitearviot

Inzone M9

27" 4K-näyttö Sonyn uudesta pelibrändistä - onko se pätevä?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Osana uutta Inzone-brändiä Sony etsii nyt vakavammin harrastukseensa suhtautuvia pelaajia, joilla on kaksi näyttöä. Tämä 27 tuuman 4K 144 Hz:n taajuudella ja 1080p 240 Hz:n taajuudella, ja myös 27-tuumaisena, saapuvat myöhemmin tänä vuonna.

Suunnittelu on tyylikäs. Se on Playstation 5 -vaikutteinen ja näyttäytyy raikkaan luonnonvalkoisena. Selkänojassa on kontrastiset värit, jotta näet mitä ihmettä olet tekemässä, ja pöydälläsi on minikokoinen jalanjälki. Kahdessa alumiinituessa on keskivarsi, joka on suunniteltu kustannustehokkaasti ja näyttöä voidaan siirtää ylös ja alas vinossa kulmassa. Se on tehty niin, että on helpompi pitää näppäimistö hyvin lähellä näyttöä vinossa kulmassa, josta monet pitkään pelanneet pelaajat pitävät. Ja se on itse asiassa vakiovaruste kaikille ammattiurheilijoille. Näyttö on oudon kevyt, 4,6 kiloa. Tämä puolestaan ​​helpottaa liikkumista.

Tässä on 1 millisekunnin IPS (tosin GtG), ja siellä on Nvidia G-Sync, joka auttaa selittämään noin 1350 euron kohtuuttoman hinnan. Ajattelin, että koska se on G-Sync-yhteensopiva, hinta johtuu fyysisestä moduulista, mutta näin ei ole. Tietysti siinä on myös Adaptive Sync ja Variable Refresh Rate. Se on valaistu LEDillä ja Full Array Dimming -toimintoa käytetään suoralla LED-valaistuksella ilman, että on tarkemmin määritelty, kuinka monta vyöhykettä vastaanottamassamme materiaalissa tulee olla. DsiplayHDR 600:aa tuetaan, jonka keskimääräinen vahvuus on 400 NITS, ja sen huipputaso on 600. Myös HDR10:lle ja HLG:lle on tuki - tämä ei ehkä ole kaikkein oleellisin tietokonepeleille, mutta on hienoa, että sitä tuetaan.

Inzone M9
Tämä on mainos:

Kaipaan yhtä hyvin yksinkertaista ominaisuutta - nimittäin sitä, että näyttöä voisi kääntää - etenkin siksi, kun kaapelit laitetaan sisään. Tämä olisi suuri etu. Ja rakenteen ollessa näin erilainen, rungon ollessa hieman sisällä, olisi tämä erittäin tärkeää. Lisäksi sitä voi kallistaa vain 20 astetta - yleensä tämä ei ole ongelma, mutta nyt kun se ei voi pyöriä, sitä pitäisi pystyä kallistamaan hieman enemmän.

Mukana on DisplayPort 1.4, 2x HDMI 2.1, USB-C, USB-keskitin kolmella USB-A-liittimellä sekä kuulokeliittimet. Odotin, että mukana olisi voinut olla vielä yksi näyttöportti, mutta muuten kokonaisuus on todella mukava. Olen kuitenkin hieman ärsyyntynyt, että käytetään ulkoista virtalähdettä - se ei kuulu 1350 euron näyttöön - ja lisäksi syöttökaapeli on melko lyhyt.

Ohjelmisto on Inzone Hub, ja se on fantastisen hienosti tehty, helppokäyttöinen ja kaikki tarvittavat toiminnot ovat siellä. Testattu versio oli 0.003. Se näyttää erittäin kiinteältä ja täydelliseltä. Jostain syystä kesti kuitenkin jonkin aikaa saada se toimimaan 144 Hz:llä, ja ohjelmistossa oli muutamia yksittäisiä kertoja, jolloin sen piti vain "parantua", kun jotain napsautettiin päälle ja pois, mutta ei mitään johdonmukaista.

Värintoisto on 95 % DCI-P3, eikä se johdu siitä, että värit olisivat huomattavasti huonompia kuin muissa näytöissä, vaan värit näyttävät hieman himmeiltä ja vaaleilta verrattuna niin moniin muihin IPS-näyttöihin, mikä on yllättävää. Eri profiilit ovat melko vakiotasoisia ja erilaiset HUD-vaihtoehdot ovat hyviä. Kuva on melko terävä, joten siinä ei ole valittamista, sillä se on odotusten mukainen. Mustan ja harmaan tasot ovat ok, mutta eivät tee vaikutusta, ja sama pätee harmaan sävy-yksityiskohtiin. Valon toisto, tai pikemminkin valaistus on hyvin tasaista, eikä poikkeamia tai selkeitä reunoja esiinny vyöhykkeiden välillä. Kuten sanoin, joko olen jättänyt huomiotta tai en ole saanut tietoa taustavalon vyöhykkeiden lukumäärästä, mutta yksi veikkaus - olemme reilusti yli 50:n tai ehkä jopa lähellä 100:aa. Itse asiassa epäilin, miten se toimisi FPS-peleissä, joissa istutaan lähellä, mutta se toimii loistavasti.

Tämä on mainos:

Lisäksi voi hyvinkin olla, että minä en ole pystynyt täysin käyttämään KVM-kytkimen automatisoitua osaa, koska se on automaattinen. Uudelleenkäynnistys alkaa heti etsiä muita signaaleja, vaikka pyytäisit sitä manuaalisesti pysymään tietyssä tilassa - ja se on kirotun ärsyttävää käynnistettäessä uudestaan.

Hinta on vakava ongelma Inzonelle verrattuna sen suoriin kilpailijoihin. Saman saa puoleen hintaan, mutta ilman KVM:ää tai fyysisellä G-Sync-moduulilla alle 940 eurolla, ja on myös runsaasti mahdollisuuksia saada 32 tuuman tai jopa yli 40 tuuman versio halvemmalla. Jopa KVM:llä varustetut laitteet ovat hinnaltaan useita satasia halvempia, ja segmentissä 5500-8000 on paljon mainioita näyttöjä, jotka tarjoavat vähintään saman tai paremman kuvanlaadun ja koon, mutta usein paremman. Vaikka KVM onkin siistiä, se on kaukana henkilökohtaisella prioriteettilistallani. Syötteen vaihtaminen ei myöskään ole niin vaikeaa, ja useimmat ihmiset käyttävät näyttöä PC:lle ja konsolille kahden PC-näytön sijaan. Näin ollen idea kärähtää hieman KVM:n kanssa, ja se on kohdistettu juuri jälkimmäiseen. Siitä he keräävät pisteitä, että käytössä on Full Array Dimming, sillä se on epäilemättä erittäin kallis tapa tehdä valaistus. Tällöin puhutaan ylimääräisen 130 euron käytöstä ja lisätään siihen noin 70 euroa neliömetriltä. Sitten hinta laskeutuu noin 1 140 euroon, joka on ehdottomasti korkein kohtuullinen hinta verrattuna näyttöihin, joissa on erittäin korkea kuvanlaatu.

Inzone M9

Jos olet kovatasoinen hardcore-kilpailupelaaja, niin laitteistomoduuli on aina parempi vaihtoehto, mutta useimmille muille se ei voi maksaa näin paljon. Tällöin on parempi hankkia hieman suurempi näyttö, koska 4K toimii optiikan suhteen paremmin 32 tuumalla. 27 tuumaa on ennemminkin 1440p-resoluutio minun hyvin subjektiivisessa maailmassani. KVM-kytkin voi kuitenkin selittää osan hinnasta, mutta ei 400-520 euron hintalisäystä Eikä edes 1 000 euron hintalappua. Hinnassa olisi ollut kiristettävää. Ymmärrän toki perustelut hyvin, se on premium-tuote, joka on kauniisti suunniteltu - mutta toimivuus ja laatu yhdistettynä kokoon eivät millään tavalla oikeuta hintatasoa näin kilpailullisilla markkinoilla.

Yhteenvetona laitteessa on hieno muotoilu, joitain toiminnallisia ongelmia ja hyväksyttävä kuvanlaatu ei tee kokonaisuutena vaikutusta, mutta hinta on ammuttu niin sanotusti naapurin puolelle.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä