Suomi
Gamereactor
uutiset

Italiassa Xbox Series X on enemmän pelityksessä kuin Playstation 5, mutta toisaalta Playstation 4 päihittää mennen tullen Xbox Onen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Games Industry on julkaissut varsin mittavan artikkelin Euroopan yhdestä isoimmasta videopelien markkina-alueesta Italiasta. Jostain syystä pastan ja pizzan maasta ei kirjoitella videopelialalla yhtä paljon kuin vaikkapa Britanniasta, Saksasta ja Ranskasta.

Italian vuoden 2020 osalta yllättävää ei ole se, että FIFA 21 oli myydyin peli perässään Grand Theft Auto V. Kolmantena on sitten puolestaan FIFA 20.

Toisaalta videopelaamiseen vuonna 2020 käytetty rahamäärä kasvoi 21,9% (2,18 miljardia euroa) verrattuna vuoteen 2019 (1,79 miljardia euroa). Suurin osa rahasta käytettiin digitaalisiin latauksiin. Näyttää selvältä, että koronaviruksen jylläys on vauhdittanut Italiassakin pelaamisen siirtymistä digitaaliseksi.

Vastaavasti vuonna 2020 myytiin vähemmän konsoleita kuin aiemmin. Kappalemäärä on 884 100, josta 518 856 on "uutta sukupolvea" ja Nintendo Switchiä. Vaikuttaa siltä, että italialaisista iso osa jätti Xbox Onen ja Playstation 4:n ostamatta odotellessaan Xbox Series X (ja S) ja Playstation 5 -konsoleita. Niin ja Nintendo Switchillä oli saatavuusongelmia koronaviruksen jylläyksen vuoksi.

Italiassa videopelaavia miehiä on 9,4 miljoonaa, ja naisia 7,3 miljoonaa. Eniten pelaavat 15-24-vuotiaat, ja toiseksi eniten 45-64-vuotiaat. Vähiten pelaavat 11-14-vuotiaat.

Eniten pelityksessä viikkotasolla on Playstation 4 (6,3 tuntia). Uuden konsolisukupolven osalta Microsoft on kuitenkin kirinyt vahvasti, sillä Xbox Series X (ja S) on pelityksessä 4,2 tuntia viikossa, ja Playstation 5 vain 3,3 tuntia viikossa.

Italiassa Xbox Series X on enemmän pelityksessä kuin Playstation 5, mutta toisaalta Playstation 4 päihittää mennen tullen Xbox Onen


Ladataan seuraavaa sisältöä