Suomi
Gamereactor
uutiset

Simpsonien Hank Azaria pyytää anteeksi Apun rooliaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pitkäaikaisessa TV-sarjassa Simpsonit on nähty vuosikymmenten ajan intialainen päivittäistavarakaupan, Kwik-E-Martin, pitäjä Apu. Ääninäyttelijänä on ollut Hank Azaria, joka on nähty myös uuden polven Smurffit-elokuvissa. Gamereactorin arviot näistä smurffailuista voi lukea täältä ja täältä.

Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja se mikä oli hyväksyttävää vuosikymmeniä sitten, ei välttämättä ole sitä enää. Nyt Azaria on pyytänyt anteeksi Armchair Expert -podcastissa sitä, että on ollut mukana luomassa Apu-hahmolla intialaisen ihmisen stereotyyppiä.

"I apologize for my part in creating that and participating in that. Part of me feels I need to go round to every single Indian person in this country and apologize."

Azaria innoittui Apu-hahmoonsa vuoden 1968 komediasta The Party, jossa intialaista esitti Peter Sellers. Nykyään Azaria ymmärtää, miten paljon etua saa elämässä olemalla valkoihoinen, ja kokee tarvetta pyytää anteeksi. Tammikuusta 2020 alkaen Azaria ei ole enää ääninäytellyt Apua.

"I really didn't know any better. I didn't think about it. I was unaware of how much relative advantage I had received in this country as a white kid from Queens."

Simpsonien Hank Azaria pyytää anteeksi Apun rooliaan

Kiitokset, Variety



Ladataan seuraavaa sisältöä