Suomi
Gamereactor
uutiset

Microsoft juhlii Xboxin 20 vuotta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Microsoftin mies Larry "Major Nelson" Hryb on polkaissut käyntiin Xboxin 20 vuotta kestäneen matkan juhlinnan. Pelaaminen on muuttunut melkoisesti noiden vuosien aikana.

"Twenty years ago, playing on Xbox meant hooking up your console with three (or more!) cables to a standard definition CRT TV. You had to pre-order the hottest new games and stand in line at your favorite retail shop to pick them up. Games were played in 640×480 resolution, and you only had 8GB of storage and 64MB of memory to enjoy them with. And you either played alone or with a friend sitting next to you on the couch."

Xbox-konsoleille on julkaistu yli 7000 peliä, ja näistä suurin osa on pelattavissa myös uusimmalla Xbox Series X:llä (ja S:llä) taaksepäin yhteensopivuuden turvin. Menestyksen syyt ovat moninaiset, mutta ehkä se yksittäinen suurin syy on Halon Spartan 117 eli Master Chief. Halo: Combat Evolved julkaistiin Xboxin yhteydessä, joten samalla juhlitaan myös Haloa.

Ihan ensimmäiseksi voi rekisteröityä Xbox Fanfestiin. Lisäksi teemaan sopivaa tavaraa on myynnissä Xbox Gear Shopissa. Miten olisi juomamuki, jossa on se oma gamertag?

Lisätietoa bileistä voi katsoa täältä.

Microsoft juhlii Xboxin 20 vuotta
HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä