Suomi
Gamereactor
uutiset

Aktivisti löysi Apple AirTagilla Saksan salaisen palvelun

Luova käyttö on poikaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Applen AirTageilla on eittämättä puolensa ja puolensa. Niiden avulla on helppo pitää itsensä selvillä, missä esimerkiksi matkalaukku kulkee. AirTagin avulla voi myös jäljittää ihmisten liikkeitä näiden tietämättä. Tällaisen jäljityksen kohteeksi sanoo joutuneensa muun muassa malli Brooks Nader. Nyt sitten Saksassa aktivisti käytti luovasti AirTagia, ja löysi Saksan tiedustelupalvelun.

Asiasta kertoi Apple Insider. Lilith Wittmann on pyrkinyt paljastamaan Saksan Federal Telecommunications Servicen touhuja, joka on Wittmannin mukaan itse asiassa peitenimi tiedustelupalvelulle. Wittman päätti lähettää organisaatiolle postia ja katsoa, mihin lähetys päätyy. Hän kertoi tempauksestaan blogissa.

Wittmannin posti lähetettiin Berliinissä sijaitsevaan lajittelukeskukseen, josta se siirrettiin lajittelupisteeseen Kölnissä, josta se toimitettiin saman kaupungin Office for the Protection of the Constitutionille. Toisin sanoen toisessa kaupungissa eri osoitteeseen osoitettu posti päätyi aivan toiseen kaupunkiin ja toiseen osoitteeseen.

Kaikesta huolimatta Federal Office for the Protection of the Constitutionin olemassaoloa ei ole tunnustettu.

Aktivisti löysi Apple AirTagilla Saksan salaisen palvelun


Ladataan seuraavaa sisältöä